När det gäller rally är det en tävling som körs på en lång sträcka. Vägarna är i regel helt vanliga vägar men de är avstängda för annan trafik. Det fö

När det gäller rally är det en tävling som körs på en lång sträcka. Vägarna är i regel helt vanliga vägar men de är avstängda för annan trafik. Det förekommer dock att vägarna bara kan vara avstängda under en viss tid och då måste förarna ha tagit sig genom sträckan. I tävlingen gäller det att ta sig från start till mål så fort som möjligt. Det här är en av få bilsporter där föraren inte är ensam i bilen. Här finns nämligen också en kartläsare med.

I en tävling inom rally finns det också olika transportsträckor. På dem gäller helt vanliga trafikregler. Transportsträckorna kan variera i längd beroende på rallytävlingens storlek. Ibland är de flera mil långa och de kan även sträcka sig över flera länder.

Bilarna

Många av de bilar som används inom rally är helt vanliga bilar. De kan dock vara modifierade och trimmade på olika sätt för att man ska kunna komma upp i lite högre hastigheter. Det krävs dock alltid att bilen är besiktigad och godkänd att framföra på allmänna vägar. Annars blir det riktigt svårt att kunna ta sig fram över transportsträckorna i tävlingen.