Det finns flera anledningar till varför du kan vara i behov av en större summa pengar snabbt. Det kan handla om många oförutsedda utgifter, till exempel att du har förlorat ditt jobb eller att du behöver göra ett större inköp. Hos pantbanken kan du inte bara belåna smycken, instrument, klockor och andra mindre föremål av värde, utan du kan också belåna din bil.

Få är medvetna om att det är går att panta bilen hos en pantbank. Innan du bestämmer dig för att belåna bilen är det viktigt att du hör av dig till pantbanken som du vill använda dig av och kollar upp vad som gäller. Hos Belona Pantbank kan du t.ex. panta ringar, halsband och armband, men du kan också panta diamanter och andra föremål. Här får du alltid riktigt bra guldpriser, så att du får tillräckligt med pengar för det du behöver använda dem till.

Låna på bilen – hur fungerar det?

Att låna på bilen är fullt möjligt och fungerar i praktiken på samma sätt som om du vill låna på ett smycke. Först kommer en belåningsvärdering att äga rum och därefter bokas ett personligt möte in med dig. Om du är nöjd med det pris som du får kan du få pengarna utbetalade till ditt konto direkt.

Pantbanken kommer då att använda sig av ditt fordon som säkerhet för lånet. Du har sammanlagt tre månader på dig att lösa det, men kan förlängas om så önskas. Kom ihåg att det finns regler som du kan behöva följa för att du ska kunna låna på ditt fordon. En av dessa regler är att bilen måste vara värd minst 50 000 för att ett lån ska äga rum och du ska kunna få pengar för ditt fordon till ditt bankkonto direkt.