Det kan låta som en riktigt dålig idé att försöka buda på en bil på auktion, men du kommer att bli positivt överraskad. Du kan nämligen spara både tid och pengar på att handla din nya bil online. Du läste rätt – det finns en seriös nätauktion för proffsen som heter Blinto.

På blinto.se kan du köpa alltifrån begagnade maskiner till nyttofordon samt olika sorters verktyg och maskiner. Allt du behöver göra är egentligen att se till att du vet vad du är intresserad av att buda på samt att du registrerar ett kostnadsfritt konto. Det spelar ingen roll om det handlar om begagnade maskiner eller bilar. Du kan nämligen känna dig helt trygg med säkerheten eftersom du loggar in med BankID. På detta sätt kan sajtens kunniga mäklare verifiera och säkerställa samtliga användares identitet. Alla objekt som förmedlas på sajten beskrivs, kontrolleras och fotograferas innan de förmedlas.

Fördelar med Blinto

Det finns många fördelar med att välja att köpa bil eller begagnande maskiner hos Blinto. För det första sparar du tid eftersom du kan buda i lugn och ro hemifrån. Priserna är dessutom fördelaktiga och du kan få hjälp med finansieringen. Det finns dock kritiker som kritiserar köp online och menar att konsumentens trygghet förloras. Detta stämmer dock inte alls när det gäller auktionsfirman Blinto som säkerställer såväl köpares som säljares identitet och objektets tillstånd. I vanliga fall är det naturligtvis riskabelt att köpa en begagnad bil, men detta gäller framför allt köp från privatpersoner och oseriösa bilhandlare. Detta är dock inget du behöver oroa dig för när du använder Blintos tjänster. Självklart måste du också själv se till att du vet exakt vad du köper samt att du inte budar mer än du tycker att bilen i fråga faktiskt är värd. Du kan enkelt hålla koll på bud och motbud genom att logga in och följa processen.