När man köper en bil finns det en hel del saker man bör kontrollera lite extra noga. Det är viktigt att man undersöker bilens tidigare historia, de re

När man köper en bil finns det en hel del saker man bör kontrollera lite extra noga. Det är viktigt att man undersöker bilens tidigare historia, de reparationer som är gjorda samt mycket annat.

Bilens historia

En sak som alltid är bra att titta på är hur bilens tidigare historik ser ut. I den tidigare historiken kan man se om bilen varit krockskadad någon annanstans, om den blivit utdömd av ett försäkringsbolag samt om bilen importerats eller exporterats. Om så är fallet kan det vara så att reparationerna inte är bra gjorda. Om bilen en gång dömts ut kan det också vara omöjligt för ett försäkringsbolag att försäkra bilen. Det kan medföra att man köper en bil som man inte någonsin kommer att kunna köra på grund av att ingen vill försäkra den.

Provkör bilen

En ordentlig provkörning kan medföra att man upplever missljud, skakningar eller annat i bilen. Det krävs dock att man provar bilens bromsar, att man testar den i olika hastigheter och mycket annat. Annars finns det stor risk att man missar en del av de fel och annat som kan finnas på bilen.