När bilen går sönder kan det ofta ske vid olämpliga tidpunkter. Det kan vara i samband med högtider, under semestern eller när man inte har så gott om

När bilen går sönder kan det ofta ske vid olämpliga tidpunkter. Det kan vara i samband med högtider, under semestern eller när man inte har så gott om pengar. Ett alternativ är att man reparerar bilen själv, med begagnade eller billigare reservdelar. Ett annat alternativ är att lämna in bilen till en verkstad. Båda reparationssätten har sina fördelar respektive nackdelar.

Reparera själv

Om man har lite kunskap om bilar eller om reparationen inte är så omfattande kan man ofta klara av att lösa situationen på egen hand. På flera bibliotek finns det bilhandböcker man kan låna. En nackdel är att man kan förvärra bilens skada om man inte gör rätt. Det kan också ta lite längre tid att reparera bilen på egen hand om man inte vet vad man gör.

Lämna bilen till verkstad

När man lämnar bilen till en verkstad får man garanti på arbetet. Det betyder att om delen går sönder kort efter reparationen kan man få den reparerad igen kostnadsfritt. En annan fördel är att man vet att reparationen blir korrekt gjord. Nackdelen med verkstadsbesök är att det kan kosta lite mer än att göra bilen i ordning på egen hand.