Leasing betyder att du istället för att köpa en egen bil hyr en bil under en given period till en fast månadskostnad. Du kan exempelvis leasa en begagnad bil i 12 månader utan insats. Det finns många fördelar med att leasa en begagnad bil. Du kan få nästan en ny bil utan att lägga ut massa pengar. Att leasa en bil är väldigt bra om du vill ha en bil men vill slippa eventuella problem. I ett leasingavtal ingår det ofta försäkring och serviceavtal. Alla begagnade bilar som är möjliga att leasa har kontrollerats noggrant av experter, vilket gör att du kan känna dig trygg med bilen som du leasar.

Olika faktorer avgör månadskostnaden

Det finns olika begagnade bilar att leasa, kolla in det aktuella sortimentet för att se vad som finns tillgängligt. Vad det kostar att leasa en bil beror på vad det är för bil det handlar om. Flera faktorer kan påverka månadskostnaden. Saker som val av körsträcka, avtalets längd, eventuella tillval och serviceavtalets innehåll och bilförsäkring påverkar priset. Det bästa är att räkna på hur mycket du vill och kan betala för en bil varje månad och sedan välja modell utifrån det. Tänk på det också kostar en hel del pengar varje månad att äga en egen bil.

Slipp billån och värdeminskning

En annan fördel med att leasa en begagnad bil är att du slipper värdeminskningen. Det är även ett betydligt mindre ansvar att ha en leasad bil än en egen. Du slipper även ta ett billån när du slipper insats. Att leasa begagnad bil har de senaste åren blivit väldigt populärt.